Sporočilo
  • Spletno mesto uporablja piškotke, ki zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo. Za zbiranje statistike uporabljamo Google Analytics, ki prav tako uporablja piškotke.

Predstavitev ŠD Moste

Športno društvo Moste je bilo ustanovljeno leta 1908 v objektu na Rojčevi 25. S prezasedenostjo objekta, spremembo namembnosti (kino Moste) in velikega števila članstva je takratni predsednik društva (Sokol Moste) prišel na idejo o gradnji športnega objekta. Vojna je gradnjo prenesla v leto 1953. To leto so s prostovoljnim delom požrtvovalni Moščani zgradili sedanji objekt našega društva in ga odprli leta 1954.
Med leti 1954 in 1969 je društvo preživljalo različne krize. Po letu 1969 prične društvo ponovno beležiti prve uspehe v športni gimnastiki,  košarki ter v skokih z male prožne ponjave. Po letu 1979,  ko se društvu pridruži še vrhunski šport, ritmična gimnastika, se popularnost društva še poveča.
Društvo je prostovoljno, nepridobitno in samostojno združenje športnikov in simpatizerjev športa, ki združuje in povezuje članstvo z namenom izvajanja programov športnih dejavnosti. Vključuje otroke, mladino in odrasle v razne oblike športnih dejavnosti od rekreativnih aktivnosti do vrhunske športne dejavnosti. V društvu delujeta dve sekciji (kluba):
• Klub za ritmično gimnastiko in
• Sekcija športa mladih in rekreacije.

Vse pravice pridržane © 2018 Športno društvo Moste