Sporočilo
 • Spletno mesto uporablja piškotke, ki zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo. Za zbiranje statistike uporabljamo Google Analytics, ki prav tako uporablja piškotke.

XXIII. NOVOLETNI POKAL MOSTE

Uspešno zaključeno tradicionalno mednarodno tekmovanje! Slovenke zelo uspešne!

alt 

V soboto, 1. 12. 2012, je Športno društvo Moste organiziralo že XXIII. Novoletni pokal Moste v ritmični gimnastiki. Tekmovanje je potekalo v Športni dvorani Vojašnice Edvarda Peperke. Predstavilo se nam je 75 tekmovalk iz sedmih držav: Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Italije, Poljske, Rusije, Srbije in Slovenije. Tekmovanje je bilo tudi tokrat vpisano v koledar Mednarodne gimnastične zveze (FIG).

alt

Najprej so se predstavile tekmovalke A1 programa, ki so nastopile v treh starostnih kategorijah. Vse so se predstavile s poljubnim rekvizitom. Med kadetinjami je slavila Eva Mrak (Šiška, SLO), druga je bila Noemi Panichi (ITA) in tretja Mika Ivančič (Moste – SLO). Nastopili sta še Klara Šketelj Kocjančič, ki je bila 5., in Laura Čamernik, ki je osvojila 6. mesto (obe Moste – SLO). Med mladinkami je bila najuspešnejša Barbara Krašovec, na drugo mesto se je uvrstila Živa Juvan, na tretje Tamara Baltič, četrta je bila Nika Meško in peta Karin Šketelj Kocjančič (vse Moste – SLO). Med članicami je bila prav tako najuspešnejša Moščanka Ana Lovrenčič (Moste – SLO), druga je bila Nina Katarina Grilc (Šiška – SLO) in tretja Chiara Francioni (ITA).

Tekmovalke v A programu so nastopile v petih starostnih kategorijah. Mlajše deklice so se predstavile s sestavo brez rekvizita. Najuspešnejša je bila hrvaška predstavnica Tamara Artić, na drugo mesto se je uvrstila Anđela Mažibrada (SER), tretja pa je bila naša predstavnica Tessa Prihoda (Moste – SLO). Tik za stopničkami, na četrtem mestu, je bila Brigita Krašovec, Hana Šarkanj je bila 8., Dora Kopač 9., Žana Marolt 11. in Sarah Dizdarević 14. (vse Moste – SLO).

alt

Mlajše deklice

 

Sledilo je tekmovanje v kategoriji deklic. Deklice so nastopile s sestavo brez rekvizita in z rekvizitom po izbiri. V mnogoboju je slavila Rusinja Polina Orlova, na drugo stopničko se je povzpela Moščanka Ana Kragulj (SLO), tretja pa je bila Mia Vidaković (CRO). Nastopile so še druge slovenske predstavnice: Lara Nemeš (Moste – SLO) je osvojila 7. mesto, Nina Vidmar (Moste – SLO) 9., Teja Leskovšek (Narodni dom – SLO) 10., Taja Fröhlich 11., Laura Skočir 12. in Neja Grbec 14. (vse Moste – SLO). Ana Kragulj je osvojila še dve srebrni odličji, eno za sestavo brez rekvizita in eno za rekvizit po izbiri, nastopila je s kolebnico.

 

alt

Deklice

 

Kadetinje so nastopile z dvema poljubnima rekvizitoma. V mnogoboju je slavila ruska predstavnica Anastasiia Vaulina, ki je bila najuspešnejša tudi v obeh rekvizitih. Druga je bila Iza Zorec (Moste – SLO), ki je zastopala barve slovenske reprezentance. Osvojila je še srebrno in bronasto odličje za posamezni sestavi. Slovensko reprezentanco so zastopale še Aja Jerman (Narodni dom – SLO), ki je bila v mnogoboju 4., v sestavi z žogo pa bronasta, Taja Karner (Narodni dom – SLO), ki je bila 5., Maša Kavčič (Moste – SLO), ki je bila 6. in Anja Tomazin (Narodni dom – SLO), ki je bila 8. Na 7. mesto se je uvrstila Moščanka Maša Bizjak.

alt

Kadetinje

 

Mladinke so se predstavile z obročem in z rekvizitom po izbiri. Tudi v tej kategoriji je bila najuspešnejša ruska predstavnica. Anna Zhegalkina je osvojila kar tri zlata odličja: v mnogoboju, z obročem ter z rekvizitom po izbiri. Zelo uspešna je bila slovenska reprezentantka Tamia Dulce Villca Šeme (Moste – SLO), ki je osvojila tri srebrna odličja. V mnogoboju so bile uspešne tudi ostale slovenske reprezentantke: Zala Dornig (Narodni dom – SLO) je bila 4., Saša Bilič (Narodni dom – SLO) je bila 5. (z obročem je osvojila bronasto odličje), Kaja Purič (Moste – SLO) je bila 6. Zoya Sagmeister Martini (Moste – SLO) se je predstavila samo z žogo in v rekvizitu po izbiri osvojila 7. mesto.

alt

Mladinke

 

V članski kategoriji so vsa zlata odličja ostala doma. Reprezentantka Sara Kragulj (Moste – SLO) je bila najuspešnejša v mnogoboju, z žogo ter z obema rekvizitoma po izbiri. Druga v mnogoboju je bila reprezentantka Pia Arhar (Moste – SLO), ki je osvojila še dve srebrni odličji in eno bronasto. V mnogoboju je tretje mesto osvojila hrvaška reprezentantka Elena Milenković (CRO). Za slovensko reprezentanco so nastopile še Veronika Cencen (Moste – SLO), ki je bila 5., Kaja Vranc (Branik Maribor – SLO), ki je bila 7. in Ana Gomzi (Branik Maribor – SLO), ki je bila 8. Inja Knavs (Moste – SLO) se je uvrstila na 6. mesto.

alt

Članice

 

Naše tekmovalke so nastopile zelo dobro in trenerke so bile zadovoljne. Na tekmovanju so se predstavile tudi najmlajše članice Športnega društva Moste. Nastopili sta dve skupini začetnic in skupina mlajših deklic. Za uspešno tekmovanje so poleg vseh tekmovalk in trenerk zaslužni tudi člani SOO KRG Moste ter starši tekmovalk, ki so poskrbeli za uspešno organizacijo in izvedbo tekmovanja.

 

Že danes se veselimo XXIV. Novoletnega pokala Moste, ki bo 7. 12. 2013. Se vidimo!

 

 alt alt      alt    alt        

 

 

Vse pravice pridržane © 2018 Športno društvo Moste