Sporočilo
  • Spletno mesto uporablja piškotke, ki zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo. Za zbiranje statistike uporabljamo Google Analytics, ki prav tako uporablja piškotke.

MOŠČANKE USPEŠNE NA DRŽAVNEM PRVENSTVU

Ljubljana, 16. – 17. 6. 2012

Ta vikend, 16. in 17. 6. 2012, je v Športnem centru GIB na Drenikovi 32, v organizaciji Športnega društva Moste in Gimnastične zveze Slovenije, potekalo državno prvenstvo v ritmični gimnastiki. Tekmovanja se je udeležilo 69 tekmovalk iz štirih slovenskih klubov, predstavile pa so se v petih starostnih kategorijah, od mlajših deklic, ki so se šele začele ukvarjati s tem čudovitim športom, pa vse do zelo izkušenih članic. Ravno tekmovanje v članski kategoriji je bilo najbolj zanimivo, saj so se predstavile najboljše slovenske ritmičarke, ki nas s svojimi nastopi že nekaj let navdušujejo na evropskih in svetovnih prvenstvih ter mednarodnih tekmovanjih. Predstavile so se aktualna državna prvakinja Tjaša Šeme, Sara Kragulj, Pia Arhar in druge.

V soboto je potekalo tekmovanje deklic, kadetinj, mladink in članic v mnogoboju. Naše tekmovalke so bile uspešne v vseh kategorijah.

Med deklicami se je predstavilo kar 6 Moščank! Nastopile so s štirimi sestavami: brez rekvizita, s kolebnico, obročem ter z žogo. Ana Kragulj je osvojila srebrno odličje, Lara Nemeš bronasto, Nika Ferk je bila 8., Laura Skočir 9., Taja Fröhlich 10. in Nikolina Ljubanić 12.

Med kadetinjami sta nastopili Iza Zorec in Maša Kavčič. Iza je osvojila srebrno odličje, Maša pa je bila 4. Predstavili sta se z obročem, žogo, kiji in s trakom.

Tamia Dulce Villca Šeme je bila naša edina predstavnica med mladinkami. Tudi ona se jepredstavila z enakim programom kot kadetinji. Osvojila je odlično 4. mesto.

Med članicami smo imeli štiri predstavnice. Najuspešnejša med njimi je bila Sara Kragulj, ki je osvojila srebrno odličje, Veronika Cencen je bila v mnogoboju četrta. Pia Arhar in Inja Knavs nista nastopili s celotnim članskim programom. Inja je nastopila z obročem, žogo in kiji ter osvojila 10. mesto. Pia je nastopila le z obročem in žogo in se uvrstila na 12. mesto.

7

V nedeljo se je tekmovanje pričelo z nastopi skupinskih sestav v kategoriji mlajše deklice. Predstavile so se s sestavo brez rekvizita in s kolebnicami. Med ekipami je bila tudi naša ekipa, ki so jo sestavljale: Tia Flisar, Hana Šarkanj, Žana Marolt in Brigita Krašovec. Osvojile so odlično 2. mesto!

Sledilo je tekmovanje deklic, kadetinj, mladink in članic, ki so si v sobotnem delu zagotovile nastop v finalih po posameznih rekvizitih. Tudi tu so Moščanke svoje delo dobro opravile in osvojile kopico medalj!

Pri deklicah je bila Ana kar štirikrat srebrna, Lara je trikrat osvojila 5. in enkrat 6. mesto, Nika pa je bila enkrat 5. Med kadetinjami je Iza postala državna prvakinja z žogo, dvakrat je bila tretja in enkrat 5., Maša pa je bila dvakrat peta in dvakrat šesta. Bronasto medaljo v vaji s trakom si je med mladinkami pritekmovala Tamia, ki je bila še dvakrat četrta in enkrat peta. Pri članicah je Sara osvojila tri srebrne in eno bronasto odličje, pri vaji z žogo pa ji je naslov državne prvakinje ušel za manj kot desetinko! Uspešna je bila tudi Pia, ki je enkrat stopila na drugo in enkrat tretjo stopničko. V finalih je nastopila tudi Veronika, ki je osvojila dve šesti mesti.
 
Čestitke tekmovalkam in trenerkam!

Vse pravice pridržane © 2018 Športno društvo Moste